Zdieľania krokov Mandaly Araretama

Zdieľanie po prvom kroku Mandaly - Zdroj

Veľmi sa mi to páči...vnímam na sebe zmeny - ako, nie je to nič na prvý pohľad veľké, je to skôr také vnútorné - viac sa dokážem na seba sústrediť a vnímať sa, a z toho vlastne všetko ide. 

Všimla som si, že sa mi nechce zapájať do negatívnych rozhovorov - ohováranie, rozoberanie negat. správ...čo som predtým často robila….tak isto, keď niekto spraví niečo, čo ma predtým vytočilo, resp. nahnevalo - tak sa viem zastaviť a povedať si - že mi šliapol na "kurie oko" - a viem kontrolovať tú reakciu... Prihlásila som sa do online kurzu - veľmi dávno som nad tým rozmýšľala, ale moja myseľ mala stále nejaké výhovorky a keď som brala Bromeliu 1, tak som to dala - a prišlo mi to úplne prirodzené :) ...tak uvidím kam ma to posunie …

Mirka

Zdieľanie z druhého kroku Mandaly - Životná sila

***Ybá - pri braní Ybá som cítila veľké prílevy energie - také niečo ako keby som si dala guaranu :) 

***keď som brala Pyatá tak zozačiatku (prvé 4 dni) som pociťovala neskutočnú únavu, takú silnú, ako už veľmi dávno nie...potom na nejaký piaty deň sa to prelomilo a zrazu som sa cítila plná energie...

***Seiva - podľa popisu som sa veľmi tešila na túto esenciu - najmä na toto: Zvyšuje ženskosť. Podporuje pocit sebaocenenia a sebaúcty. Povzbuzuje objavovanie lásky k sebe a schopnosť milovať druhých. Počas tohto týždňa som ale pociťovala silny tlak na moju autentickosť (taký veľmi silný vnútorný tlak byť konečne sama sebou), viac som začala vyjadrovať seba - aj keď sa mi niečo nepáčilo, až sa sama čudovala že to dokážem tak povedať...a tak som na konci brania Seivy rozmýšľala, že to vlastne nie je podľa toho popisu,že akosi nič so ženskosťou neriešim ale potom som "náhodou" v jednom článku našla veľmi peknú vetu - „Ženskost je otevřenost, vyjádřená skrze vaše autentické já.“ a vravím si, že tak toto môže byť:)

***Cajú - zozačiatku som prežívala veľký smútok, až akúsi depresiu a silnú vnútornú nervozitu- zo seba, zo svojho života, že sa akosi neviem pohnúť a stále stagnujem ....zaujímavé je, že sa z týchto smútkov dokážem dostať oveľa rýchlejšie a ľahšie ako predtým...a opäť po 4-5 dňoch akoby to uťalo a zrazu mala som veľa energie, dobrú naládu, radosť zo života a chuť tvoriť.

*** Noronha - ja som celých 6 dní brania esencie cítila úplný jej opak - mala som fakt totálny nedostatok vitality, absolútne žiadne nadšenie (dokonca ani z prichádzajúcich Vianoc)...také akési prázdno a vyčerpanosť vo mne bola...tipujem, že takto nejak sa cítia "vyhorení "ľudia:) ...zlom nastal až v posledný deň - to som zase začala cítiť radosť a entuziazmus zo života:)

... v tom stave prázdna som si uvedomila, že ma veľa vecí nenaplňuje - napríklad aj teraz v súvislostí s Vianocami a ich obrazom, ktoré nám tlačí spoločnosť...rozhodla som sa vymyslieť si vlastné zvyky, ktoré nie sú len o forme ale aj o obsahu :)

Pri viacerých esenciách som si všimla - že na začiatku sa u mňa zintenzívnia tie "negatívne" pocity (ktoré sú v popise ako doporučujeme v týchto prípadoch) ...a potom ku koncu týždňa užívania esencie sa to tak prelomí :) je veľmi zaujímavé sledovať na sebe ten obrat ..niekedy mi to príde ako šibnutie čarovným prútikom

Mirka

Zdieľanie z tretieho kroku Mandaly - Pohyb

Mesiac s esenciami 3. kroku bol oproti tomu minulému taký pohodový...všetko mi išlo akosi ľahlo, mala som pomerne veľa energie a brala som veci s ľahkosťou a nadhľadom. Dokázala som sa konečne nakopnúť k zmenám, ktoré som stále akosi odkladala - vylúčila som z jedálnička biely cukor (takmer úplne :) a viac cvičím jogu.

***Revelacao - celý týždeň som sa dosť intenzívne sústredila, resp. zamýšľala nad tým, čo vlastne v živote chcem, akou cestou sa chcem vydať...na konci týždňa som si spravila vision board :)

… a po zvyšok mesiaca podnikám kroky k tomu smerujúce...

***S Jumping childom som si uvedomila, že povedať iným to, čo si naozaj myslím a čo cítim, nie je také ťažké.

***Keď som brala Yate, tak som mala som potrebu upratať dom i môj "kútik" v kancelárii a definitívne som ukončila (upratala, odložila) veci z minulého roka.

***Posledný týždeň s esenciou Deli bol naozaj krásne ženský - cítila som sa tak jemne, nechávala som veci voľne plynúť...dokonca som bola i na jednom ženskom stretnutí a dokázala som spontánne tancovať a užiť si to (predtým pre mňa už len tá predstava spontánneho alebo intuitívneho tanca vyvolávala veľký strach a blok že to neviem a nedám)

Mirka