Prebudenie skutočnej ženskosti

Článok od autorky Iniciačného retreatu Donna Divina

Vo vzduchu bolo ešte stále cítiť mystickú energiu nádherného „zdieľania“ žien. Až sa nám nechcelo spútavať sa do slov. Po chvíľkovom plynutí sme sa pomaly rozhovorili o témach, ktoré boli v ovzduší. Poprosili sme Ariane, aby nám priblížila pojem „esencia Ženy Bohyne“.

Ariane: Donna Divina je láska vo všetkých možných podobách. Žije v našom vnútri, v každej žene. Prichádza, aby nás inšpirovala, prebudila, aby sme žili naplno. Volá nás domov, spája s nekonečnou silou, s naším nekonečným ženským potenciálom. Nechá nás rozkvitnúť v každej oblasti nášho života, žiť svoje skutočné ženské ja, naplno a úplne. Milovať samu seba, takú, aká som. Vrátane svojho tela. Žiť a zažiť mágiu ženstva. Oslobodiť sa od kompromisov a žiť svoju vnútornú pravdu. Pestovať a starať sa o svoju vrodenú krásu, premeniť bolesť a nedostatky na silu a naplnenie. Naplánovať si svoj život nanovo – ženským spôsobom. Nájsť samu seba. Spojiť sa so svojou bohyňou. Aby som v jednote a spojení s ňou dýchala, pohybovala sa a žila.

Mnoho žien hľadá svoje ženstvo. Prečo?

Pretože majú svoju esenciu, ženskú energiu zatvorenú. Mnoho takýchto žien je všade okolo nás. Trošku sa jej dotknú, ale začnú sa báť – a nastane odpojenie. Je to aj môj príbeh, bola som dlhé roky odpojená, aby som sa chránila vo svete, v ktorom som žila. Využívala som mužskú energiu, spolupracovala s mužmi a súťažila s nimi, chcela som byť dokonca lepšia ako chlap. Vnímala som to ako jediný spôsob, ako sa v tomto svete ochrániť, používanie mužskej sily pre mňa vtedy znamenalo byť v bezpečí. Prečo sme odpojené od svojej ženskej energie? Prečo ju potláčame? Treba si uvedomiť, že tento proces trvá už nesmierne dlho. Je to história, ktorá sa píše 5000 rokov. Ženská energia bola utláčaná a trestaná. Keď bola žena silná, označili ju za čarodejnicu a upálili na hranici. Na Západe máme v dnešnej dobe relatívnu slobodu, ale väzniteľkami sme sa stali my samy. Samy sa držíme v zajatí, potláčame sa, neodvážime sa pravdivo prejaviť. A bude to trvať dovtedy, kým si v hĺbke svojej duše neuvedomíme, že sme slobodné, že sa z tohto väzenia môžeme konečne vyslobodiť.

Doteraz za slobodu ženy bojovali, používali mužský princíp. Nastal teraz čas, aby sme oslobodili a začali používa svoj ženský princíp?

Presne tak, ženy vstali a začali bojova za slobodu, oslobodili sa a vyrovnali mužom, máme rovnaké práva, avšak skutočná ženskosť slobodná nie je. Neustále sa udržiavame zatvorené. Teraz nastala doba, keï sa ženy postupne začínajú bez strachu kreatívne prejavovať, skúšajú maľovať, chodia na jogu, jazdia na semináre, stretávajú sa s osvietenými majstrami. A to všetko sa deje, pretože hlboko vnútri cítime, že nám niečo chýba, že rovnoprávnosť s mužmi nás síce učinila slobodnými, ale nie šťastnými. Je potrebné spojiť sa so svojou ženskou silou, Donnou Divinou, a naplno rozkvitnúť.

Priblížte nám, prosím, váš príbeh, ako ste v sebe objavili Ženu Bohyňu.

Ja som sa zastavila až v okamihu svojho vnútorného „vyhorenia“. Dnes už viem, ako je pre ženu nezdravé a deštrukčné vypožičať si a používať mužskú energiu – skôr alebo neskôr nám prirodzená ženská energia začne chýbať a nastane takzvané „vyhorenie“ alebo choroba na fyzickej úrovni, diagnózy, problémy so ženskými orgánmi či otehotnením, bolestivá menštruácia. Pocit, že niečo je nesprávne, problémy vo vzťahoch, s partnerom, orgazmom, naším telom. Všetko súvisí s naším odpojením, s tým, že Ona – Žena Bohyňa, naša ženská energia je blokovaná, nežije v súlade s naším telom a nemôže sa cez nás prejaviť. Keď začneme svoju ženskosť hľadať, často to robíme práve z úrovne hlavy, takže si predstavíme svoj ideál ženy a začneme ho napĺňať. Začneme jesť to správne jedlo, chodiť na to správne cvičenie, ženské kruhy a tak ďalej. Stále však konáme v súlade s našou hlavou a nie našou ženskou podstatou. Vrátim sa naspäť k môjmu príbehu. Prešla som mnohým: od vyhorenia cez potraty, problém so ženskými orgánmi, trpela som a hľadala. Hľadala som na rôznych kurzoch, jazdila za osvietenými majstrami, pokúšala sa prísť na to, prečo cítim, že mi v mojom živote niečo dôležité chýba. Prešla som rôznymi terapiami, zariadila si dom na princípoch feng šuej, manifestovala svoje sny presne podľa návodov zo seminárov... A keď som sa zastavila a pravdivo pozrela na seba, svoje vnútro, musela som si priznať – nebola som šťastná. Jedného dňa som dostala požehnanie, nebolo to niečo, o čo som sa usilovala, prišlo to samo ako dar. Ženy z Austrálie vytvorili iniciačný proces. Zažila som ho spolu so svojou dcérou Ninyiou, bolo to pred šiestimi rokmi. Pravda je, že som sa tomu veľmi bránila, nechcelo sa mi tam ísť, osvietení majstri alebo rôzne liečebné kurzy – áno, s radosťou pôjdem, ale ženské kruhy, ženský workshop – nie. Museli ma pozvať trikrát; dvakrát som odmietla a až na tretíkrát som súhlasila.

A ako to prebiehalo?

Pricestovala som a prvé dva dni doslova pretrpela. Tieto neobyčajné ženy mi skutočne otvárali bránu, pomáhali odstrániť zámok, ktorý ju držal uzamknutú, aby ženská energia mohla vyjsť von. Bol to bolestivý proces s mnohými blokmi, doslova ma to trhalo na kusy, plakala som, plakala mnoho hodín, v živote som netušila, že mám v sebe toľko sĺz. A strach, obrovský strach. Teraz tomuto portálu hovorím „Brána do raja“ a zdá sa, že tesne pred vstupom do nej sa nachádza peklo. Ženy v kruhu s láskou držali bezpečnú náruč, aby som mohla túto bránu otvoriť a prejsť. Aby som dokázala dôverovať a pustiť sa, dovoliť si úplne stratiť kontrolu. Všetky myšlienky vybuchli a ja som prešla do raja. Ženská energia vstúpila do môjho tela, pohybovala sa v ňom a ja som sa konečne cítila slobodná. Slobodná žena, spirituálna bytosť. Až teraz som si uvedomila, prečo nemôžem hlavou niečo skutočne pochopiť. My ženy nepotrebujeme žiadne učenie, múdrosť máme vo svojich kostiach, vo svojich orgánoch, hneď ako začneme načúvať, naša ženská esencia – Ona k nám prehovorí, je neustále tu, nepotrebujeme nikam chodiť a hľadať. Máme vnútorné vedenie, ktorému dokážeme načúvať. Zo skúsenosti mojich seminárov viem, že tento proces sa udeje každej žene, je to zázrak a dokáže To v sebe otvori skutočne každá žena. Nezávisle od toho, či je silná alebo chudá, mladá či stará. Nikdy nie je neskoro. Táto iniciácia je niečo, čo sme mali prirodzene dostať ako zasvätenie od svojich mamičiek, avšak ony samy to nedostali, preto nám to nemohli dať.

Žije sa ženám, ktoré majú spojenie so svojou vnútornou Ženou Bohyňou, v dnešnom svete bezpečne?

Bezpečné to je, avšak na scénu prichádza súdenie a kritika. Ženy, ktoré majú napojenie, sú často schované, pretože vnímajú tlak spoločnosti a neustále odsudzovanie. Preto nie sú vidieť. Je to bezpečné pre naše telo, ale zvonku môže prísť kritika, necítime sa komfortne pred hľadáčikom kamery či fotoaparátu. Ešte stále je potrebné k tomuto procesu zasvätenia pristupovať veľmi citlivo a strážiť ho, pretože keby ho niekto vnímal čisto zvonku, mohol by sa zľaknúť a odsúdiť ho, často zo strachu a nevedomosti. Tento zážitok je neprenosný, deje sa v tej danej chvíli.

Žijeme vo svete, kde ženy súperia na rôznych úrovniach. Prečo?

Ženy vo svojej håbke túžia po spojení, konkurencia medzi nimi v skutočnosti neexistuje. Tá vychádza zo strachu. Zo strachu o prežitie v mužskom svete. Sú to prastaré spomienky. Keď jedna žena odlákala muža inej žene, znamenalo to pre ňu a jej potomkov smrť. Keď sa otvoríme Žene Bohyni, nebude nutné súperiť, s ňou príde uvedomenie si, že nám nič nechýba, že všetko je tu. Ja osobne cítim, že je potrebné, aby toto uchopila každá žena a vrátila sa k Nej, tým pomôžeme celej planéte. Vytvoríme ženský svet – ale nie matriarchát, ženský svet v ženskosti spolu s mužmi.

Znamená to, že ženy môžu prostredníctvom sebaprijatia Ženy Bohyne vytvoriť bezpečný priestor, kam môže muž prísť a „zdieľať“?

Presne tak, keď to uchopíme cez svoju vnútornú ženskú esenciu, svoju silu, začneme vedome vytvárať priestory bezpečia. Napríklad doma, v práci, prípadne sa spojí viac žien a spoločne vytvoria školský, zdravotný či dokonca finančný systém fungujúci na základe ženského princípu. Muž príde do priestoru, kde sa cíti dobre, bude ho milovať, pretože ho prirodzene priťahuje skutočná ženskosť. Následne môže spolu so svojou partnerkou v takomto priestore „zdieľať“ posvätnú sexualitu, pretože sa môžu uvoľniť, budú vnímať bezpečie. A muži nebudú mať potrebu viesť vojny. Toto všetko sú skutočné vízie a je v nich omnoho viac, ako si dokážeme z tohto uhla pohľadu predstaviť. Žiaľ, všetky političky a ženy, ktoré majú v dnešnej dobe v rukách moc, neustále používajú mužskú energiu – ony v skutočnosti nesprostredkovávajú žiadnu zmenu. Nedokázali ešte otvoriť portál Žene Bohyni a tým pádom musia ešte stále používať mužské zbrane, aby si vybojovali pozíciu, na ktorej sú.

Skúste nám ešte raz popísať ženskú energiu, ako ju vnímate.

Vo svojom notebooku mám napísaných osemtisíc slov na túto tému a ešte stále si nie som istá, či som dokázala zachytiť „Jej“ podstatu. A modlím sa, aby som jedného dňa našla jednu, dve vety, ktoré by ju dokázali skutočne vystihnúť. Pretože „Ona“ je všetko. A zároveň je to také jednoduché... Je to ako návrat k prirodzenosti, prírode, ku kvetinám, stromom, všetkému, čo je spojené s Matkou Zemou. Väčšinou, keď sa chce muž oženiť so ženou, je to preto, lebo v nej uvidel jej ženskú esenciu, začal vnímať „Ju“. Je mnoho slov, ktoré ju vystihujú, ale ak by som mala použiť iba jedno, bolo by to slovo LÁSKA.

Položím poslednú otázku: Čo môžeme urobiť ako prvý krok, aby sme pocítili skutočnú ženskú esenciu, svoju Ženu Bohyňu?

Opýtať sa samy seba, či si užívate to, že ste žena. Či z toho máte radosť. Je to o pravdivosti voči sebe samej. Pripravujem knihu, v ktorej tento proces popisujem v siedmich krokoch, aby ho pochopila aj naša myseľ. Krok číslo jeden je PRAVDIVOSŤ. Najčastejšie klameme samy sebe. Bez ohľadu na vzťahy, opýtať sa sama seba vo svojej intimite, či som šťastná, či toto, čo žijem, je moja pravda. Pre mňa bolo veľmi ťažké urobiť tento prvý krok, priznať si po všetkých tých seminároch a terapiách, že skutočne nie som šťastná. Šťastná a slobodná vo svojom živote, kde žijem ako „žena“. A potom som si sadla a napísala svoj životný príbeh. Je to nesmierne liečivé a oslobodzujúce, priznať si, ako v skutočnosti žijem, aký je môj pravdivý príbeh ženy. Často pravdu ukrývame pred okolím, dokonca samy pred sebou, snažíme sa ju upraviť, naleštiť, aby bola prijateľnejšia. Takže prvý krok je akceptovať skutočnú pravdu... Zapisovať si svoj príbeh. Keď si budeme pravdivo zapisovať svoj príbeh, začneme tú pravdu vnímať, a keď ju uvidíme, budeme schopné pravdu hovoriť a „zdieľať“. Pravda nás oslobodí. Ja som si napríklad musela na hlbokej úrovni priznať, že som zažila potrat a neustále cítim bolesť. Tvárila som sa síce, že som to prekonala a zvládla, že som v pohode, no v skutočnosti to veľmi bolelo, začala som vnímať všetky emócie, ktoré som nechcela cítiť. A to bol môj krok ku slobode. Ďalší krok je očistenie emocionality. Je to veľmi prirodzený proces, ktorý sa deje úplne sám, ak to dovolíme. Napokon zistíme, že v najhlbšej a najskrytejšej časti Ženy nenájdeme nič iné než obdivuhodnú krásu vyrážajúcu dych, ktorá túži byť vyjadrená.

Zdroj: Vitalita 8/2015