Moja cesta s programom „od strachu k dôvere“

....keď sa dnes spätne na seba pozerám, uznávam, že som bola vzorový klient na absolvovanie tohto programu.

Na samom počiatku stál môj 7 ročný syn. Jeho emočné “výkony“ som už nevládala zvládať a po jednom takomto výstupe ma vyprovokoval k tomu, že som navštívila Janku a zo vzájomnej konzultácie vzišlo poznanie – začať najprv od seba a moje dieťa, keď zmenu pocíti, bude reagovať inak.

Dnes, po absolvovaní 1. kola programu, sa vidím takto: Môj doterajší život som žila spôsobom, ktorý by som definovala, že „strach zvíťazil a prebral nado mnou moc“. Blokoval ma natoľko, že mal nado mnou takú prevahu, že som mala už strach aj z toho, že budem mať strach. Veľakrát som sa dostala do stavu úzkosti a paniky. Mala som strach šoférovať auto, strach byť sama doma, strach z neznámeho; strach, že syn by mohol mať strach; strach, že nemám veci pod kontrolou.

Podstúpila som 1. cyklus 10 týždňového programu, v ktorom som užívala 10 esencií postupne, podľa vlastného, intuitívneho výberu, podľa aktuálnosti témy, ktorú treba práve uvoľniť, vyčistiť.
Predtým by som sa schovala, dobrovoľne by som sa vyhýbala situáciám, z ktorých mám strach. Vysvetlila by som si situáciu po svojom: napr., že nejazdím autom, pretože som ekologická, alebo, že keď chodím pešo – športujem. Byť sama doma a užiť si večer len sama so sebou? Ja som si potrebovala vždy pozvať niekoho na návštevu – zo strachu z tých katastrofických scenárov, ktoré som vytvorila o tom, čo sa všetko stane práve, keď budem sama doma.

Po začatí programu, som nevedela do čoho idem, viedla ma túžba a potreba prejsť si túto cestu ...a postupne sa začali diať veci...Esencie začali otvárať témy z podvedomia, zrazu mi prichádzali do života situácie, výzvy:
  1. Absolvovala som lekárske vyšetrenie, ležala som 40 minút pod platňou, ktorá mi skenovala celé telo, pristála mi rovno na nose a posúvala sa veľmi pomaly. Zdravotná sestra, keď sa dozvedela, že som prišla autom, odmietla mi dať „oblbovák“, túto výzvu som zvládla bez paniky.
  2. Manžel odišiel na 5 dní na pracovnú cestu, nezavolala som si nikoho na návštevu. Musím priznať, že som si tie dlhé večere a noci zatiaľ neužívala, ale prežila som ich.
  3. Môj strach zo šoférovania život rieši tak, že mi ponúkol príležitosť nového zamestnania na opačnom konci mesta a môj syn zmenil školu, a tak jazdím každé ráno do blízkej dedinky a odtiaľ do práce, čo som každý deň na cestách minimálne dve hodiny.
Esencie začnú otvárať pravdu a veci sa zvedomia. Teším sa na každý deň, keď samú seba opäť niečím prekvapím. Strach mám, ale vnímam ho už ako výzvu.

A moje dieťa? Prišlo tiež k Janke na individuálne sedenie. Jeho témou nebol strach, ale pocit bezpečia, ktorý mu ustráchaná mama nevedela poskytnúť. Vybral si intuitívne dva gély, ktoré sme natierali každý deň na telo podľa jeho želania. Okrem toho, že sa zmenili jeho emočné reakcie, užili sme si spolu príjemné chvíle.
Program je pre mňa proces na spoznanie samého seba, ktorý ma priviedol k vnútornému pokoju.

Karin